Zunanji strokovni sodelavci
Dr. Franc Čuš
Dr. Franc Čuš je predstojnik oddelka za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo na Kmetijskem inštitutu Slovenije. Je stalni senzorični ocenjevalec vin na domačih in tujih vinskih ocenjevanjih. Na strokovnih izobraževanjih vseh treh stopenj šole Sommelier Master predava o tehnologiji pridelave vina, vinski senzoriki ter boleznih in napakah vin.
Igor Jakomin
Igor Jakomin je sommelier 3. stopnje, z diplomo WSET, vinski degustator, degustator oljčnega olja in tudi poznavalec žganih pijač. Je večkratni prejemnik zlatih medalj na slovenskih sommelierskih tekmovanjih in večkratni polfinalist in vice šampion na tujih tekmovanjih. Na strokovnih izobraževanjih šole Sommelier Master na drugi stopnji predava o slovenskih in tujih vinih in vodi večerjo, na kateri spajamo jedi in vina z različnih vinorodnih področij.
Primož Lavrenčič
Primož Lavrenčič je enolog, vinogradnik in vinar, ustanovitelj blagovne znamke biodinamičnih in ekoloških vin iz Vipavske doline z imenom “Burja”. Na strokovnih izobraževanjih šole Sommelier Master na prvi stopnji predava o vinogradništvu in vinarstvu ter o naravnih in biodinamičnih vinih.
Aleš Ogrin
Aleš Ogrin je eden najbolj znanih slovenskih barmanov oziroma mešalcev pijač. Od leta 2011 je bil predsednik Društva barmanov Slovenije, od leta 2023 dalje je podpredsednik, je večkratni državni prvak in podprvak, leta 2000 je postal svetovni prvak v mešanju koktajlov. Na strokovnem izobraževanju Spirit Academy by Majda Debevc Aleš Ogrin praktično predstavi mešanje in pripravo nekaterih najbolj znanih koktajlov na svetu.
Branko Podmenik
Branko Podmenik je kuharski mojster z dolgoletnimi izkušnjami. Svojo pot je začel na gradu Tabor Laško, nadaljeval pa v Ljubljani, kjer je bil med drugim vodja Pivnice Union. Pogosto sodeluje z ekipo Borbona cateringa. Bil je dolgoletni član Slovenske kuharske reprezentance. Branko Podmenik svetuje in pomaga različnim restavracijam in je mentor številnim mladim kuharjem. Na izobraževanjih Sommelier Master je glavni kulinarični kreator vseh vodenih večerij z vini.
Kaja Sajovic
Kaja Sajovic je novinarka v zunanjepolitični redakciji, zaposlena v Multimedijskem centru RTV Slovenija. Je sommelierka druge stopnje in avtorica mnogih slovenskih in tujih člankov o kulinariki in vinu. Je soavtorica knjige o Ani Roš z naslovom Sonce in dež in je soustvarjala aktualno slovensko gastronomosko strategijo. Obiskala je mnogo restavracij s seznama 50Best in tistih, ki so nagrajene z michelinovimi zvezdicami. Na strokovnih izobraževanjih šole Sommelier Master na drugi stopnji predava o vinski ponudbi in “wine pairingih” v vrhunskih restavracijah doma in po svetu.
mag. Marlena Skvarča
Mag. Marlena Skvarča je priznana senzorična ocenjevalka hrane z dolgoletno domačo in mednarodno prakso in višja predavateljica za področje prehrane na Oddelku za živilstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Na višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor je nosilka predmeta Osnove gastronomije. Na strokovnih izobraževanjih šole Sommelier Master na prvi stopnji predava o senzoričnem vrednotenju živil in o slovenskih tradicionalnih jedeh in živilih.
Katarina Uršič
Katarina Uršič prihaja z družinske kmetije Pustotnik v Poljanski dolini. Predstavlja drugo generacijo, ki se ukvarja s sirarstvom in predelavo mleka. Katarina Uršič na drugi stopnji predava o sirih in pripravi praktično delavnico pokušine sirov, ki jih nato spajamo tudi z vini.