30-urno izobraževanje »Sommelier začetnik« je namenjeno vsem, ki želijo pridobiti osnove sommelierskih znanj o:
– Kulinariki in vinu
– Pravilnem druženju jedi z vini – “foodpairing”
– Pridelavi vina od vinograda do steklenice
– Pravilih degustacije in o osnovah senzorike
– Postrežbi različnih vrst vin in penin
– Strokovni pripravi mize in pogrinjka
– Pravilih pisanja meni karte
– Osnovah bontona pri mizi
Tečaj »sommelier začetnik« je primeren za vse, ki vas zanima vino in kulinarika in želite o tem izvedeti še več, podjetnikom, poslovnežem, osebam, ki imate veliko stika z ljudmi, gostincem, vinarjem, hedonistom, vinoljubom in gurmanom. Predhodna strokovna znanja niso potrebna.
Lokacija: Lovenjakov dvor, Murska Sobota.
Termini: Šest zaporednih ponedeljkov: 5. maj, 12. maj, 19. maj, 26. maj, 2. jun in 9. jun 2025 od 17h do 21h.
Predavatelji: Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje, Majda Debevc, vrhunska strokovnjakinja s področja žganih pijač in cigar, sommelierka 3. stopnje in Edvard Kužner, dolgoletni profesor na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, sommelier 3. stopnje
Cena: 380,00 EUR.
Prijavite se lahko do 28. aprila 2025 preko spletne prijavnice. Več informacij na info@sommeliermaster.si ali 041 334 944