Vaša košarica

Slavnostna podelitev diplom šole Sommelier Master za šolsko leto 2024/25

V čudovitem ambientu Mestnega muzeja Ljubljana je že tradicionalno potekala slavnostna podelitev diplom šole Sommelier Master in certifikatov Spirit Academy by Majda Debevc za šolsko leto 2024/25.

Ob tej priložnosti smo v dvorani pozdravili 62 sommelierjev 1. stopnje, 14 sommelierjev 2. stopnje ter 7 poznavalcev žganih pijač in likerjev, ki so pridobili certifikat Spirit Academy by Majda Debevc.

Zahvale gredo tudi vsem, ki so se prvič srečali z osnovami vinske kulture na štirih začetnih tečajih, izvedenih jeseni, pozimi in spomladi. Poleg rednih izobraževanj smo uspešno izvedli vrsto strokovnih dogodkov in tematskih masterclassov in sicer, kar dva masterclassa »Viski in cigare«, degustacijo gruzijskih vin, predstavitev grenčic na Slovenskem festivalu vin, dogodek z vinsko kletjo Stina z Bola na Braču, masterclass o šampanjcih v ljubljanski Operi ter degustaciji vin Bibich in Kovačević.

Za zaposlene v JGZ Brdo smo izvedli celovit tečaj za sommelierje 1. stopnje. V začetku maja smo organizirali petdnevno strokovno ekskurzijo v Makedonijo, kjer smo obiskali kar 16 vinskih kleti.

Poleg tega smo tudi letos izvedli številne dobrodelne dogodke za rotary klube, predavanja in degustacije za podjetja, interna izobraževanja za restavracije in hotele ter tečajnikom omogočili ugodnejši obisk vinskih sejmov in festivalov.

Posebej smo ponosni, da smo v času izobraževanja v Kopru postali del ekipe novega gastronomskega laboratorija Kebon, ki je bil odprt v sodelovanju z Vinakoper. Kebon je prostor ustvarjalnosti, kulinarike in povezovanja – odprt za vse ljubitelje dobrega okusa.

Na dogodku je prisotne najprej nagovoril Žiga Vavpotič, predsednik Slovensko-kitajskega poslovnega sveta in predsednik strateškega sveta GZS za internacionalizacijo, ter pobudnik udeležbe ekipe šole Sommelier Master na jesenskem sejmu ProWein na Kitajskem, v okviru delegacije ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V pozdravnem govoru je poudaril pomen mednarodnega povezovanja in odpiranja novih trgov.

Ustanovitelji in stalni predavatelji šole Sommelier Master – Majda Debevc, Edvard Kužner in Aleksander Bohinc – so diplomantom namenili številne spodbudne misli, praktične nasvete in iskrene čestitke.

Aleksander Bohinc je ob tem poudaril: »Kot sommelierji in poznavalci žganih pijač morate razumeti in spoštovati trud vinarjev ter ustvarjalcev žganih pijač. Svoje ugotovitve podajajte strokovno, spoštljivo in v skladu z vrednotami, ki ste jih osvojili skozi izobraževanje.«

Podelitev je z občutkom povezoval televizijski voditelj David Urankar, tudi sam diplomant šole Sommelier Master, za čudovito glasbeno spremljavo pa je poskrbela nadarjena pevka Saša Lešnjek.

Vsem diplomantom iskreno čestitamo ob doseženem nazivu, se zahvaljujemo za zaupanje in se veselimo snidenja na višjih stopnjah, strokovnih dogodkih, masterclassih in ekskurzijah!