Šola Sommelier Master izvaja različne tečaje na temo vina, kulinarike in žganih pijač. Od osnovnega tečaja za začetnike do tretje stopnje in posebnega, edinstvenega izobraževanja pri nas – Spirit academy, akademija o žganih pijačah. Tečaji so primerni za zaposlene v gostinstvu in turizmu, dobrodošli pa ste tudi vsi gurmani in vinoljubi. Sommelier je lahko vsak, ki ceni in spoštuje vino, ki je edina živa pijača na svetu.
Sommelier je odličen poznavalec vina in kulinarike in se na tem področju nenehno izobražuje. Vina nabavlja, jih zna pravilno skladiščiti, pozna njihove karakteristike in jih na podlagi tega zna priporočati k posameznim jedem oz. menijem. Vina tudi strokovno postreže oz. servira.
Sommelier mora poleg zgoraj naštetih znanj imeti tudi velike organoleptične sposobnosti, poznati mora svetovna vina in kulinariko ter imeti dodatna znanja o oljih, kavi, čajih, mineralnih vodah, žganih pijačah, cigarah, enogastronomiji, lastnostih hrane in druženju jedi z vini.
V vsa izobraževanja smo vključeni vsi, ki sodelujemo pri šoli Sommelier Master. S tečajniki smo tedensko v kontaktu, pošiljamo slike s predavanj, obveščamo o vinskih in kulinaričnih dogodkih, novostih s tega področja in nudimo tudi različne ugodnosti pri naših partnerjih.
Tudi po tečaju vse naše udeležence še naprej obveščamo o vseh aktivnostih in dogodkih na temo kulinarike, vina in žganih pijač.
Seminar je namenjen vsem, ki jih zanima vino in kulinarika in želijo o tem izvedeti veliko več, podjetnikom, poslovnežem, osebam, ki imajo veliko stika z ljudmi, gostincem, vinarjem, hedonistom, vinoljubom in gurmanom.
Če vas zanima več o tem izobraževanju nam pišite na info@sommeliermaster.si ali pošljite povpraševanje.
v sodelovanju s Kuharsko Akademijo Slovenije organiziramo izobraževanje »Sommelier začetnik«, ki je namenjeno vsem, ki želijo pridobiti osnove sommelierskih znanj o:
- Kulinariki in vinu
- Pravilnem druženju jedi z vini “foodpairing”
- Pridelavi vina od vinograda do steklenice
- Pravilih degustacije in o osnovah senzorike
- Postrežbi različnih vrst vin in penin
- Strokovni pripravi mize in pogrinjka
- Pravilih pisanja meni karte
- Osnovah bontona pri mizi
Udeleženci seminarja “Sommelier začetnik” bodo tekom izobraževanja, ki bo potekalo 30 šolskih ur spoznali:
- do 90 različnih vinskih etiket oz. vzorcev vin iz Slovenije in tujine
- Izvedena bo ena delavnica s horizontalnim priporočanjem vin k jedem
- Izvedena bo ena delavnica z vertikalnim priporočanjem vin k jedem s štiri hodnim menijem
- Udeleženci bodo prejeli potrdilo o obisku seminarja
Vsak udeleženec seminarja dobi gradivo.
Predhodna strokovna znanja niso potrebna.
Cena izobraževanja: 350,00 € z DDV-jem.
Več informacij in prijava na info@sommeliermaster.si ali 041 334 944.
Organizacija SOMMELIER MASTER razpisuje tečaj za sommelierja 1. stopnje
Tečaj traja 80 šolskih ur in poteka ob četrtkih od 16.30 do 21.15 ure ter dve soboti. Polovica predavanj je teoretičnih, druga polovica pa je praktična, med drugim bo organizirana celodnevna ekskurzija v eno od vinorodnih dežel Slovenije in dve delovni večerji z vertikalnim spajanjem vina in jedi v pet-hodnem meniju. Organizirana bo tudi ena delavnica s horizontalnim spajanjem najbolj tipičnih slovenskih in svetovnih okusov jedi z vini.
Vsebina tečaja je prilagojena priznanim svetovnim izobraževanjem in praksam za sommelierje 1. stopnje.
Teme in znanja, ki jih bomo podali na tečaju so:
- vinogradništvo, vinarstvo in poznavanje vina
- poznavanje kulinarike in sestavljanje menija
- enogeografija Slovenije
- enogeografija sveta in predstavitev najbolj znanih svetovnih vinorodnih dežel
- slovenska vinska zakonodaja in osnovno poznavanje tujih vinskih zakonodaj
- horizontalno in vertikalno spajanje jedi z vini
- pravilna postrežba vseh tipov vin in pravilen opis vina
- delavnica z vinskimi aromami in pravilna degustacija vina
- znanja o žganih pijačah
- znanja o čajih
- bonton pri mizi
Predavatelji so:
Majda Debevc, mednarodno priznana poznavalka žganih pijač in sommelierka. Ima opravljen WSET 3 .stopnje za vino in za žgane pijače.
Edvard Kužner, dolgoletni profesor na celjski gostinski šoli, vinski vitez in sommelier 3. stopnje.
Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje in dobitnik sedmih zlatih medalj s področja poznavanja vina in sommelierstva. Ima opravljen WSET 2. stopnje.
Poleg njih bodo predavanja izvajali še gostujoči priznani strokovnjaki s področja enologije, enogastronomije in kulinarike. Z nami bodo Primož Lavrenčič, Iztok Klenar, dr. Franc Čuš in mag. Marlena Skarča.
Predhodna znanja niso potrebna. Čistim začetnikom na vinsko kulinaričnem področju pa pred obiskom na tečaju sommelier 1. stopnje, priporočamo obisk 30-urnega tečaja sommelier začetnik, ki ga organiziramo 3-4x letno.
Ob koncu tečaja poteka preizkusa znanja, vsak tečajnik pa prejme diplomo o uspešno opravljenem tečaju s strani Sommelier master in Kuharske akademije Slovenije. Poleg diplome priložimo tudi referenčni seznam predavateljev in seznam podanih tem.
Prijavite se preko spletne prijavnice ali e-naslova info@sommeliermaster.si, da vam posredujemo podroben program in prijavnico. Več informacij tudi po telefonu 041 334 944.