Spirit academy Professional by Majda Debevc – 14. oktober 2020 – Trg republike 3

posted in: Prihajajoči dogodki | 0

SPIRIT ACADEMY BY MAJDA DEBEVC – »PROFESSIONAL CERTIFICATE«
Svet žganih pijač se v zadnjih petdesetih letih zelo spreminja. Postaja mnogo bolj kompleksen in raznolik. Spremljanje tega razvoja je za sodobnega človeka postalo že del splošne razgledanosti in komunikacije.

Komu je Spirit Academy namenjena?

Vsem ljubiteljem žganih pijač, ki želijo vedeti več o svojih najljubših žganicah in se seznaniti z novimi, manj poznanimi. Od tega, kako so nastale, kako so se do danes razvijale, kaj so ključni faktorji posameznih stilov, kaj iskati v njihovih okusih in kako prepoznati njihovo kakovost.

Spirit Academy je namenjena tudi gostincem, natakarjem in barmanom, ki se pri svojem delu vsakodnevno srečujejo z žganimi pijačami in je zaradi vse večje osveščenosti gostov poznavanje žganih pijač in njihova postrežba vse bolj pomembna veščina gostincev.

Program izobraževanja vključuje:

Uvodna znanja: razvrstitev žganih pijač, najpogostejše surovine za proizvodnjo žganih pijač, predstavitev osnovnih postopkov za proizvodnjo žganih pijač (fermentacija, destilacija, mešanje, zorenje …), principi degustiranja žganih pijač …

Destilati iz sadja: Predstavili bomo najbolj poznane destilate iz grozdja, oziroma vina (cognac, armagnac, brandy, pisco …) in destilate iz drugih vrst sadja (sadna žganja)

Destilati iz žita: Spoznali bomo različne vrste in porekla viskijev (škotski, irski, ameriški, kanadski, azijski, drugi…), njihove značilnosti in razlike med njimi.

Destilati iz drugih surovin: Tu se bomo seznanili z vrstami in značilnostmi rumov, mescalov, vodke in nekaterih eksotičnih azijskih žganih pijač.

Aromatizirane žgane pijače in likerji: To je izjemno široka in raznolika skupina žganih pijač (gin, akvavit, grenčice, absint …).

Cocktaili: Umetnost mešanja pijač je zelo stara veščina, ki je predvsem vezana na bogastvo vrst in okusov žganih pijač. Seznanili vas bomo z osnovnimi principi mešanja pijač, opremo in postrežbo.

Opozorili vas bomo na odgovorno uživanja alkoholnih pijač. Predstavili vam bomo svetovne trende v konzumiranju žganih pijač.

Tobak: Ker največkrat povezujemo žgane pijače in kajenje, vam bomo podali osnovna znanja o tobaku in cigarah.

Ekskurzija: Pogledali si bomo eno od slovenskih profesionalnih žganjekuh.

Degustacije: V času izobraževanja bomo poskusili najmanj 50 vzorcev prestižnih in reprezentativnih žganih pijač, cocktailov in cigar.

Trajanje: 66 šolskih ur

Za pridobitev »Professional certifikata« je potrebno opraviti preverjanje znanja – izpit.

Termini: vsako sredo od 14. oktobra 2020 dalje od 16:30 do 21:15 v dvorani v stolpnici TR3, Trg republike 3, Ljubljana – nasproti parlamenta.

Cena: 951,60 € z DDV

Prijavite se lahko preko spletne prijavnice, več informacij tudi na telefonu 041 334 944 in preko e-pošte info@sommeliermaster.si