Strokovna ekskurzija na Pelješac in Korčulo

Po uspešno izpeljani lanski ekskurziji ko smo obiskali Zadar, Šibenik in Hvar, bomo letos degustirali vina izvrstnih vinskih kleti na Pelješcu in Korčuli.

Veselimo se skupnih trenutkov in objavljamo program ekskurzije:

Sreda, 1. 5, 2024
V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili iz Ljubljane proti Dalmaciji, kjer se bo prva kulinarično-vinska izkušnja zgodila v Bota Šare Restaurant and Oyster Bar v Malem Stonu. Nato bomo obiskali klet Miloš in vinarijo Grgić, ki se ravno tako nahajata na polotoku Pelješcu. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Korčuli, kjer bo sledila nastanitev v hotelu Moro Inn in prost večer.

Četrtek, 2. 5. 2024
Po okusnem zajtrku se bomo posvetili vinskim in kulinaričnim izkušnjam na Korčuli, bomo vinogradništvo dejavnost v okolici naselja Čara. Najprej bomo obiskali vinsko klet Krajančič in nato vinsko zadrugo »Pošip«. Kosilo z degustacijo nam bodo pripravili v vinski kleti Jovanov, zadnja klet tega dne pa bo Nerica. Dan se bo zaključil z večerjo v LD restaurant, ki se ponaša z Michellinovo zvezdico.

Petek, 3. 5. 2024
Po zajtrku se bomo odpravili v vinsko klet in dvorec Korta Katarina na južnem delu Pelješca, kosilo pa na bodo pripravili v Taverni in vinariji Bartulović. Obiskali bomo vinsko klet Saints Hills, »vino svetnikov«, katerih moto je »v iskanju popolnosti«, dan pa se bo zaključil v kleti Zure z večerjo in degustacijo.

Sobota, 4. 5. 2024
Sobota bo zelo pestra, saj bomo dan začeli z obiskom kleti Bura na Pelješcu, se nato odpravili v klet Kiriđija, kosilo s kozarcem vina pa nam bodo pripravili v konobi Antunović. Dan bomo nadaljevali v kleti Matuško in ga zaključili v kleti Bire, sledil bo prost večer.

Nedelja, 5. 5. 2024
Nedelja je čas za povratek, ki ga bomo začeli z obiskom kleti presenečenja, sledila bo vožnja proti Sloveniji. Na poti se bomo ustavili na kosilu s kozarcem vina, povratek v Ljubljano pa načrtujemo v večernih urah.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa zaradi objektivnih okoliščin v enakem kakovostnem obsegu.

Cena ekskurzije na osebo: 2.000 eur

Če se nam želite pridružiti, pa lahko vašo prijavo pošljete na info@sommeliermaster.si, več informacij tudi na 041 334 944.