Tečaj SOMMELIER 1. STOPNJE, 6. april, hotel Lev

posted in: Prihajajoči dogodki | 0

Organizacija SOMMELIER MASTER razpisuje tečaj za sommelierja 1. stopnje, ki se začne 6. aprila 2017, v hotelu Lev v Ljubljani.

Tečaj traja 75 šolskih ur in poteka ob četrtkih od 16.30 do 21.15 ure ter dve soboti. Polovica predavanj je teoretičnih, druga polovica pa je praktična, med drugim bo organizirana celodnevna ekskurzija v eno od vinorodnih dežel Slovenije in dve delovni večerji z vertikalnim spajanjem vina in jedi v pet-hodnem meniju. Organizirana bo tudi ena delavnica s horizontalnim spajanjem najbolj tipičnih slovenskih in svetovnih okusov jedi z vini.

Vsebina tečaja je prilagojena priznanim svetovnim izobraževanjem in praksam za sommelierje 1. stopnje.

Teme in znanja, ki jih bomo podali na tečaju so:

– vinogradništvo, vinarstvo in poznavanje vina
– poznavanje kulinarike in sestavljanje menija
– enogeografija Slovenije
– enogeografija sveta in predstavitev najbolj znanih svetovnih vinorodnih dežel
– slovenska vinska zakonodaja in osnovno poznavanje tujih vinskih zakonodaj
– horizontalno in vertikalno spajanje jedi z vini
– pravilna postrežba vseh tipov vin in pravilen opis vina
– delavnica z vinskimi aromami in pravilna degustacija vina
– znanja o žganih pijačah
– znanja o pivih, vodah, kavi in mešanih pijačah
– bonton pri mizi

Predavatelji so:

Majda Debevc, mednarodno priznana poznavalka žganih pijač in sommelierka. Ima opravljen WSET 3 .stopnje za vino in za žgane pijače.

Edvard Kužner, dolgoletni profesor na celjski gostinski šoli, izredni profesor na višji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru, vinski vitez in sommelier 3. stopnje.

Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje in dobitnik sedmih zlatih medalj s področja poznavanja vina in sommelierstva. Ima opravljen WSET 2. stopnje.

Poleg njih bodo predavanja izvajali še gostujoči priznani strokovnjaki s področja enologije, enogastronomije in kulinarike.

Predhodna znanja niso potrebna. Čistim začetnikom na vinsko kulinaričnem področju pa pred obiskom na tečaju sommelier 1. stopnje, priporočamo obisk 30-urnega tečaja sommelier začetnik, ki ga organiziramo 3-4x letno.

Ob koncu tečaja poteka preizkusa znanja, vsak tečajnik pa prejme certifikat o uspešno opravljenem tečaju s strani Sommelier master in Kuharske akademije Slovenije. Poleg certifikata priložimo tudi referenčni seznam predavateljev in seznam podanih tem.

Cena tečaja je 950 eur z DDV.

Prijavite se do 1. 4. 2017 preko e-naslova info@winethai.si, da vam posredujemo podroben program in prijavnico. Več informacij tudi po telefonu 041 334 944.