Tečaj SOMMELIER 1. STOPNJE – 8. marec 2022

posted in: Prihajajoči dogodki | 0
Organizacija SOMMELIER MASTER razpisuje tečaj za sommelierja 1. stopnje, ki se začne 8. marca 2022 v dvorani v stolpnici TR3, Trg republike 3, Ljubljana – nasproti parlamenta.*

Tečaj traja 80 šolskih ur in poteka ob torkih od 16.30 do 21.15 ure. Polovica predavanj je teoretičnih, druga polovica pa je praktična, med drugim bo organizirana celodnevna ekskurzija v eno od vinorodnih dežel Slovenije in dve delovni večerji z vertikalnim spajanjem vina in jedi v pet-hodnem meniju. Organizirana bo tudi ena delavnica s horizontalnim spajanjem najbolj tipičnih slovenskih in svetovnih okusov jedi z vini.

Vsebina tečaja je prilagojena priznanim svetovnim izobraževanjem in praksam za sommelierje 1. stopnje.

Teme in znanja, ki jih bomo podali na tečaju so:

– vinogradništvo, vinarstvo in poznavanje vina
– poznavanje kulinarike in sestavljanje menija
– enogeografija Slovenije
– enogeografija sveta in predstavitev najbolj znanih svetovnih vinorodnih dežel
– slovenska vinska zakonodaja in osnovno poznavanje tujih vinskih zakonodaj
– horizontalno in vertikalno spajanje jedi z vini
– pravilna postrežba vseh tipov vin in pravilen opis vina
– delavnica z vinskimi aromami in pravilna degustacija vina
– znanja o žganih pijačah
– znanja o pivih, vodah, kavi in mešanih pijačah
– bonton pri mizi

Predavatelji so:

Majda Debevc, mednarodno priznana poznavalka žganih pijač in sommelierka. Ima opravljen WSET 3. stopnje za vino in za žgane pijače.

Edvard Kužner, dolgoletni profesor na celjski gostinski šoli, vinski vitez in sommelier 3. stopnje.

Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje in dobitnik sedmih zlatih medalj s področja poznavanja vina in sommelierstva. Ima opravljen WSET 2. stopnje.

Poleg njih bodo predavanja izvajali še gostujoči priznani strokovnjaki s področja enologije, enogastronomije in kulinarike.

Predhodna znanja niso potrebna. Čistim začetnikom na vinsko kulinaričnem področju pa pred obiskom na tečaju sommelier 1. stopnje, priporočamo obisk 30-urnega tečaja sommelier začetnik, ki ga organiziramo 2-3x letno.

Ob koncu tečaja poteka preizkusa znanja, vsak tečajnik pa prejme certifikat o uspešno opravljenem tečaju s strani Sommelier Master in Kuharske akademije Slovenije. Poleg certifikata priložimo tudi referenčni seznam predavateljev in seznam podanih tem.

Cena tečaja je 1.250 €.

Prijavite se do 4. marca 2022 preko spletne prijavnice ali e-naslova info@sommeliermaster.si, da vam posredujemo podroben program in prijavnico. Več informacij tudi po telefonu 041 334 944.

*V kolikor ne bo možno izvajanje predavanj v klasični obliki, jih bomo izpeljali preko spletne platforme Zoom.