Tečaj SOMMELIER 2. STOPNJE – 14. januar 2025

Šola Sommelier Master vabi k vpisu v strokovno izobraževanj za pridobitev naziva sommelier 2. stopnje. Začnemo v torek, 14. januarja 2025, na Trgu republike 3 v Ljubljani.

85-urno strokovno izobraževanje Sommelier 2. stopnje je primerljivo s priznanimi svetovnimi izobraževanji in praksami za sommelierje 2. stopnje.

Teme in znanja, ki jih bomo podali na strokovnem izobraževanju so:

– ekološka, biodinamična, oranžna in demeter vina,
– svetovne vinske sorte,
– senzorično vrednotenje belih vin
– velik poudarek na enogeografiji sveta:

  • enogeografija “starega sveta “: Avstrije, Nemčije, držav Balkana, Češke, Slovaške, Bolgarije, Romunije, Madžarske, Švice, Cipra in Grčije
  • enogeografija “novega sveta “: ZDA, Čila, Argentine, Brazilije, Urugvaja, Kanade, JAR, Avstralije, Nova Zelandije

– svetovna vinska zakonodaja,
– nadgradnja druženja jedi z vini,
– zahtevna postrežba arhivskih vin, dekantiranje, prezračevanje,
– nadgradnja izrazoslovja in opisovanja vin,
– spoznavanje destilatov iz vina in grozdja,
– kava,
– siri,
– kruh,
– testenine,
– čokolada,
– kulinarična in vinska ponudba v prestižnih restavracijah doma in po svetu.

Polovica predavanj je teoretičnih, druga polovica pa je praktična, organizirana bosta dva šesthodna menija z vertikalnim spajanjem tujih vin.

 

Ob koncu 85-urnega tečaja bo sledil enomesečni premor pred izpitom, kjer bodo udeleženci opravljali praktični in teoretični del. V vmesnem času bomo organizirali vinske ekskurzije oz. obiske kleti v vse tri vinorodne dežele Slovenije.

Vsak udeleženec prejme diplomo, digitalno diplomo in značko o uspešno opravljenem strokovnem izobraževanju, priložimo tudi referenčni seznam predavateljev in seznam podanih tem.

Predavanja potekajo ob torkih od 16.30 do 21.15 v prostorih šole Sommelier Master, v stavbi TR3 – Trg republike 3 v Ljubljani. 

Predavatelji so:

Majda Debevc, mednarodno priznana poznavalka žganih pijač in sommelierka. Ima opravljen WSET 3. stopnje za vino in za žgane pijače.

Edvard Kužner, dolgoletni profesor strežbe na celjski gostinski šoli, vinski vitez in sommelier 3. stopnje.

Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje in dobitnik sedmih zlatih medalj s področja poznavanja vina in sommelierstva. Ima opravljen WSET 2. stopnje.

dr. Franc Čuš, Branko Podmenik, Kaja Sajovic, Katarina Uršič.

Pred udeležbo je potrebno opraviti izobraževanje za sommelierje 1. stopnje.

Prijavite se lahko do petka, 10. 1. 2025,  s pomočjo spletne prijavnice, več informacij tudi po telefonu 041 334 944 in na info@sommeliermaster.si ali preko spletne prijavnice.

Cena tečaja je 1.450,00 EUR. Možno je plačilo na tri obroke.