Šola Sommelier Master vabi k vpisu v strokovno izobraževanj za pridobitev naziva sommelier 2. stopnje. Začnemo v torek, 14. januarja 2025, na Trgu republike 3 v Ljubljani.
85-urno strokovno izobraževanje Sommelier 2. stopnje je primerljivo s priznanimi svetovnimi izobraževanji in praksami za sommelierje 2. stopnje.
Teme in znanja, ki jih bomo podali na strokovnem izobraževanju so:
– ekološka, biodinamična, oranžna in demeter vina,
– svetovne vinske sorte,
– senzorično vrednotenje belih vin
– velik poudarek na enogeografiji sveta:
- enogeografija “starega sveta “: Avstrije, Nemčije, držav Balkana, Češke, Slovaške, Bolgarije, Romunije, Madžarske, Švice, Cipra in Grčije
- enogeografija “novega sveta “: ZDA, Čila, Argentine, Brazilije, Urugvaja, Kanade, JAR, Avstralije, Nova Zelandije
– svetovna vinska zakonodaja,
– nadgradnja druženja jedi z vini,
– zahtevna postrežba arhivskih vin, dekantiranje, prezračevanje,
– nadgradnja izrazoslovja in opisovanja vin,
– spoznavanje destilatov iz vina in grozdja,
– kava,
– siri,
– kruh,
– testenine,
– čokolada,
– kulinarična in vinska ponudba v prestižnih restavracijah doma in po svetu.
Polovica predavanj je teoretičnih, druga polovica pa je praktična, organizirana bosta dva šesthodna menija z vertikalnim spajanjem tujih vin.
Ob koncu 85-urnega tečaja bo sledil enomesečni premor pred izpitom, kjer bodo udeleženci opravljali praktični in teoretični del. V vmesnem času bomo organizirali vinske ekskurzije oz. obiske kleti v vse tri vinorodne dežele Slovenije.
Vsak udeleženec prejme diplomo, digitalno diplomo in značko o uspešno opravljenem strokovnem izobraževanju, priložimo tudi referenčni seznam predavateljev in seznam podanih tem.
Predavanja potekajo ob torkih od 16.30 do 21.15 v prostorih šole Sommelier Master, v stavbi TR3 – Trg republike 3 v Ljubljani.
Predavatelji so:
– Majda Debevc, mednarodno priznana poznavalka žganih pijač in sommelierka. Ima opravljen WSET 3. stopnje za vino in za žgane pijače.
– Edvard Kužner, dolgoletni profesor strežbe na celjski gostinski šoli, vinski vitez in sommelier 3. stopnje.
– Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje in dobitnik sedmih zlatih medalj s področja poznavanja vina in sommelierstva. Ima opravljen WSET 2. stopnje.
– dr. Franc Čuš, Branko Podmenik, Kaja Sajovic, Katarina Uršič.
Pred udeležbo je potrebno opraviti izobraževanje za sommelierje 1. stopnje.
Prijavite se lahko do petka, 10. 1. 2025, s pomočjo spletne prijavnice, več informacij tudi po telefonu 041 334 944 in na info@sommeliermaster.si ali preko spletne prijavnice.
Cena tečaja je 1.450,00 EUR. Možno je plačilo na tri obroke.