30-urno izobraževanje »Sommelier začetnik« je namenjeno vsem, ki želijo pridobiti osnove sommelierskih znanj o:
– Kulinariki in vinu
– Pravilnem druženju jedi z vini – “foodpairing”
– Pridelavi vina od vinograda do steklenice
– Pravilih degustacije in o osnovah senzorike
– Postrežbi različnih vrst vin in penin
– Strokovni pripravi mize in pogrinjka
– Pravilih pisanja meni karte
– Osnovah bontona pri mizi
Tečaj »sommelier začetnik« je primeren za vse, ki vas zanima vino in kulinarika in želite o tem izvedeti še več, podjetnikom, poslovnežem, osebam, ki imate veliko stika z ljudmi, gostincem, vinarjem, hedonistom, vinoljubom in gurmanom. Predhodna strokovna znanja niso potrebna.
Lokacija: stavba TR3 – Trg republike 3, Ljubljana
Termini: Šest zaporednih sred: 13. nov, 20. nov, 27. nov, 4. dec, 11. dec in 18. dec 2024 od 17h do 21h.
Predavatelji: Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje, Majda Debevc, vrhunska strokovnjakinja s področja žganih pijač in cigar, sommelierka 3. stopnje in Edvard Kužner, dolgoletni profesor na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, sommelier 3. stopnje
Cena: 350,00 EUR.
Prijavite se lahko do 11. november 2024 preko spletne prijavnice. Več informacij na info@sommeliermaster.si ali 041 334 944.