30-urno izobraževanje »Sommelier začetnik« je namenjeno vsem, ki želijo pridobiti osnove sommelierskih znanj o:
– Kulinariki in vinu
– Pravilnem druženju jedi z vini – “foodpairing”
– Pridelavi vina od vinograda do steklenice
– Pravilih degustacije in o osnovah senzorike
– Postrežbi različnih vrst vin in penin
– Strokovni pripravi mize in pogrinjka
– Pravilih pisanja meni karte
– Osnovah bontona pri mizi
Tečaj »sommelier začetnik« je primeren za vse, ki vas zanima vino in kulinarika in želite o tem izvedeti še več, podjetnikom, poslovnežem, osebam, ki imate veliko stika z ljudmi, gostincem, vinarjem, hedonistom, vinoljubom in gurmanom. Predhodna strokovna znanja niso potrebna.
Lokacija: Mestna hiša Brežice
Termini: 9., 16., 23. in 30. marec in 6 in 13. april 2017 od 17. do 21. ure
Predavatelji: Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje, Majda Debevc, vrhunska strokovnjakinja s področja žganih pijač in cigar, sommelierka 2. stopnje in Edvard Kužner, dolgoletni profesor na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, sommelier 3. stopnje
več informacij in prijave na info@pcbrezice.si ali 0590 837 94.