Tečaj SOMMLIER 2. STOPNJE – 16. november 2021

posted in: Prihajajoči dogodki | 0

Organizacija SOMMELIER MASTER razpisuje tečaj za sommelierja 2. stopnje. Začnemo 16. novembra 2021, v dvorani v stolpnici TR3 na Trgu republike 3 v Ljubljani (nasproti parlamenta).*

Tečaj traja 85 šolskih ur in poteka ob torkih od 16.30 do 21.15 ter dve soboti. Polovica predavanj je teoretičnih, druga polovica pa je praktična. Med drugim bosta organizirana dva šesthodna menija z vertikalnim spajanjem tujih vin.

Vsebina tečaja je prilagojena priznanim svetovnim izobraževanjem in praksam za sommelierje 2. stopnje.

Teme in znanja, ki jih bomo podali na tečaju so:

– ekološka, biodinamična, oranžna in demeter vina
– svetovne vinske sorte
– velik poudarek na enogeografiji sveta:

STARI SVET – Francija, Italija, Avstrija, Nemčija, Španija, države Balkana, Češka, Slovaška, Bolgarija, Romunija, Madžarska, Gruzija, Švica, Portugalska, Ciper, Grčija in ostale države

NOVI SVET – ZDA, Čile, Argentina, Brazilija, Urugvaj, Kanada, JAR, Avstralija, Nova Zelandija, Kitajska, Japonska in ostale države

– svetovna vinska zakonodaja
– food pairing – nadaljevalna stopnja
– zahtevna postrežba vin, dekantiranje, prezračevanje
– izrazoslovje in opisovanje vin
– destilati iz vina in grozdja
– kava
– siri
– kruh
– testenine
– čokolada
– kulinarična in vinska ponudba v prestižnih restavracijah doma in po svetu

Ob koncu 85-urnega tečaja bo sledil enomesečni premor pred izpitom. V vmesnem času bomo organizirali vinske ekskurzije oz. obiske kleti v vse tri vinorodne dežele Slovenije.

Predavatelji so:

Majda Debevc, mednarodno priznana poznavalka žganih pijač in sommelierka. Ima opravljen WSET 3. stopnje za vino in za žgane pijače.

Edvard Kužner, dolgoletni profesor strežbe na celjski gostinski šoli, vinski vitez in sommelier 3. stopnje.

Aleksander Bohinc, sommelier 3. stopnje in dobitnik sedmih zlatih medalj s področja poznavanja vina in sommelierstva. Ima opravljen WSET 2. stopnje.

Poleg njih bodo predavanja izvajali še gostujoči priznani strokovnjaki s področja kulinarike in vina – Branko Podmenik, dr. Peter Raspor in drugi.

Pred udeležbo je potrebno opraviti izobraževanje za sommelierje 1. stopnje.

Ob koncu tečaja poteka preizkus znanja, vsak tečajnik prejme diplomo in značko o uspešno opravljenem izobraževanju. Poleg certifikata priložimo tudi referenčni seznam predavateljev in seznam podanih tem.

Prijavite se lahko do 11.11.2021 preko e-naslova info@sommeliermaster.si ali preko spletne prijavnice.

Več informacij tudi po telefonu 041 334 944.

Cena tečaja je 1.450,00 EUR. Možno je plačilo na tri obroke.

*V kolikor ne bo možno izvajanje predavanj v klasični obliki, jih bomo izpeljali preko spletne platforme Zoom.